határ

2020.05.21. 09:47

Újabb átkelőket nyitottak meg a román-magyar határon

Az autóbuszok és kisbuszok a Nagylak II autópálya-átkelőt, valamint a borsi határátkelőt használhatják – jegyzi meg a közlemény.

Az országos határrendészet szerda késő esti közleménye értelmében csütörtök reggel 6 órától a következő határátkelőhelyeken lehet közlekedni a két ország között: Pete és Csanálos (Szatmár megye), Érmihályfalva, Bors és Nagyszalonta (Bihar megye), Gyulavarsánd, Tornya, Nagylak I és Nagylak II (Arad megye), Nagycsanád (Temes megye).

Ebben ugyanakkor nyomatékosítják, hogy az országba belépők továbbra is járványtani szűrésen esnek át, és hazatértükkor otthoni elkülönítésbe vagy – ha úgy döntenek – intézményes karanténba kell vonulniuk.

Mintegy 38.200 román és külföldi állampolgár, valamint 22.400 jármű (ezek közül 15.800 teherszállító) lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában – tájékoztatott csütörtökön a határrendészet.

A belépési oldalon 20.200 személy jelentkezett ellenőrzésre 11.600 járművel, a kilépési oldalon pedig 18 ezer személyt és 10.800 járművet regisztráltak.

A jelzett időszakban a Magyarországgal közös átkelőknél mintegy 24.500 személyt jegyeztek, közülük 13.700-at a belépési oldalon.

Az ellenőrzések nyomán 6538 személyt küldtek lakhelyi elkülönítésbe vagy karanténba az országos közegészségügyi igazgatóság szakemberei – jegyzi meg a közlemény.

Borítóképünkön a borsi határátkelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában