Kormányiktatás

2020.02.14. 11:00

Turcan: A PNL tartózkodni fog a kormány beiktatásáról döntő szavazáskor

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvényhozói tartózkodni fognak a kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáson – jelentette ki Raluca Turcan menesztett kormányfőhelyettes.

Turcan elmagyarázta, az előre hozott választások kiírásának előfeltétele, hogy a parlament kétszer egymás után elutasítsa a kormány beiktatását. A PNL-frakciók tagjai nem fognak szavazni. ,,Nem fogunk ellenszavazatot leadni. Nem veszünk részt a szavazáson. A kormány beiktatásához minimum 233 szavazatra van szükség. Aki ellene szavaz vagy egyáltalán nem szavaz, az nem vesz részt a kabinet beiktatásához szükséges többség megteremtésében. Mi jelen leszünk, de nem veszünk részt a szavazáson, tartózkodni fogunk„ – mondta.

A parlamenti szavazás jó alkalom lesz arra, hogy a miniszterek kiértékelést tartsanak, bemutassák rövid- és hosszú távú terveiket, prioritásaikat – tette hozzá Turcan a Digi 24-nek adott nyilatkozatában.

 

Borítóképünkön: Raluca Turcan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában