Koronavírus

2021.09.01. 14:44

„Több, mint hetven koronavírusos gyereket kezelnek intenzív osztályon”

Forrás: G4Media.ro

A koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált gyerekek közül több mint hetvenet kezelnek jelenleg intenzív osztályon, egyeseknél közülük „nagyon súlyos”, másoknál „közepesen súlyos” vagy „viszonylag enyhe” a betegség lefolyása – nyilatkozta szerdán Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter.

A tárcavezető szerint az intenzív osztályon kezelt valamennyi gyerek oltatlan családból származik, és hat hónaposnál kisebb csecsemők is vannak köztük.

A miniszter arról is beszélt, hogy azok a 12 éven felüli tanulók, akiknek valamilyen betegség miatt nem javasolt a koronavírus elleni oltás felvétele, vagy akik megkapták a vakcinát, de immunhiányos betegségben szenvednek, online tanulhatnak az új tanévben.

Az oktatási tárca vezetője, Sorin Cîmpeanu szerint a mérsékelten vagy súlyosan immunszupprimált és a daganatos vagy autoimmun betegségben szenvedő tanulók kérelmezhetik, hogy online rendszerben tanuljanak, és az iskolának kötelessége biztosítani ezt számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában