Románia megmenti Romániát

2020.07.03. 19:31

Több mint 7 millió eurót gyűjtött a Román Vöröskereszt

Több mint 7 millió eurót gyűjtött a Román Vöröskereszt a Románia megmenti Romániát elnevezésű kampány keretében. Az adománygyűjtés során befolyt pénzből a koronavírusos betegek kezelésében használt egészségügyi felszereléseket és védőeszközöket, valamint más alapszükségleti cikkeket vásároltak.

A humanitárius szervezet pénteki jelentése szerint jogi személyektől 6.881.000 euró adomány folyt be a Románia megmenti Romániát kampány során, természetes személyektől 170.624 euró, SMS-adományokból pedig 89.552 euró. Emellett termékadományok is érkeztek, összesen mintegy 2 millió euró értékben.

Az így gyűjtött pénzből a Román Vöröskereszt 5.564.439 euró értékben vásárolt orvosi eszközöket és védőfelszereléseket, amelyek 175 egészségügyi intézményhez, illetve a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő más közintézményekhez kerültek. Emellett további beszerzések vannak folyamatban 1.576.737 euró értékben – derül ki még a közleményből.

A Román Vöröskereszt idén ünnepli megalapításának 144. évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában