Korlátozás

2021.09.22. 16:58

Temesváron hétvégenként éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be

Fotó: foter.ro

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szerdán eldöntötte, hogy hétvégenként éjszakai karantént vezetnek be Temesváron és a többi településen, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 4 ezreléket.

A határozat szerint pénteken, szombaton és vasárnap az üzletek 18.00 órakor bezárnak, 20.00 óra és 05.00 óra között pedig a lakosság csak indokolt esetben, egyéni felelősségvállalási nyilatkozat kitöltésével hagyhatja el az otthonát.

Szeptember 23-tól, csütörtöktől kötelezővé válik a maszk viselete a következő nyilvános helyeken és 25 méteres körzetükben: piacok, vásárok, ócskapiacok, kereskedelmi helyiségek és kórházak.

A Temes megyei egészségügyi igazgatóság adatai szerint a megyében szerdán 376 új koronavírusos fertőzéses esetet jegyeztek, ebből 192-t Temesváron. A megyeszékhelyen a fertőzöttségi ráta elérte a 4,49 ezreléket.

A vészhelyzeti bizottság határozata értelmében a temesvári kereskedelmi és szolgáltatói egységek pénteken, szombaton és vasárnap 5.00 és 18.00 óra között tarthatnak nyitva. A házhoz szállítás 18.00 óra után is megengedett. A sport- és fitnesztermek tevékenységét felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában