Lelki egészség

2020.10.10. 11:43

Tătaru: A kihívásokkal teli időszakokban nagy szükség van lelki egészségünk megőrzésére

A kihívásokkal teli időszakokban nagy szükség van a kiegyensúlyozottságra és lelki egészségünk megőrzésére – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szombaton, a lelki egészség világnapja alkalmából kiadott üzenetében.

A tárcavezető rámutat, a koronavírus-járvány számos változást hozott az életünkbe, nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági és társadalmi szempontból is.

„A jelenlegihez hasonló, számos kihívással teli időszakban nagyobb szükség van a kiegyensúlyozottságra és lelki egészségünk megőrzésére, mint eddig bármikor. Az elkövetkező periódusban programok és beruházások formájában megnyilvánuló új intézkedésekre lesz szükség a lelki egészséggondozási szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása érdekében” – fogalmazott üzenetében Tătaru.

1994 óta október 10-e a lelki egészség világnapja, amelyen a cél felhívni a lakosság figyelmet a mentális egészség fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában