COVID-19

2020.03.28. 16:20

Tătaru: 184 egészségügyi alkalmazottat diagnosztizáltak koronavírussal

Forrás: Inquam Photos, Octav Ganea

Kritikus állapotban van a Dimitrie Gerota sürgősségi kórház két orvosnője. Országszerte 184 egészségügyi alkalmazottat diagnosztizáltak COVID-19-cel – közölte szombaton Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A miniszter az Antena 3-nak úgy nyilatkozott, hogy a két válságos állapotban levő orvosnőt a fővárosi sürgősségi szívkórház intenzív terápiás osztályán kezelik, és az orvosok erőfeszítéseket tesznek megmentésük érdekében.

Románia-szerte 184 egészségügyi alkalmazottnál mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget. A legnagyobb fertőzési góc Suceaván van, itt 90 egészségügyi alkalmazott kapta el a COVID-19-et okozó vírust, közülük 36 orvos. Suceaván az intenzív terápiás osztályon 32 pácienst ápolnak jelenleg, 26-an súlyos állapotban vannak – tette hozzá Tătaru.

A bukaresti Dimitrie Gerota kórházat március 14-én vonták vesztegzár alá, miután a személyzet több tagja elkapta egy pácienstől a koronavírust. A rendőrség kivizsgálást kezdett az ügyben, mert kiderült, hogy a szóban forgó páciens (egy férfi, aki korábban a belügyminisztériumnál dolgozott) nem vallotta be, hogy külföldi útról tért haza.

Borítókép: Nelu Tătaru egészségügyi miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában