Oktatás

2020.09.11. 14:23

Tanügyminisztérium: 12.610 oktatási intézmény kezdi az egyes forgatókönyv szerint a tanévet

A 2020-2021-es tanévet 12.610 oktatási intézmény kezdi az egyes (zöld), 4892 a kettes (sárga), 238 a hármas (piros) forgatókönyv szerint, 7 iskola pedig vegyes forgatókönyv alapján, a 2-es és 3-as kombinálásával fogja bonyolítani a tanítást – közölte pénteken a tanügyminisztérium.

A szaktárca közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy az iskolák igazgatótestületei javaslata alapján a megyei vészhelyzeti bizottságok határoztak arról, mely forgatókönyv szerint fog zajlani az oktatás az egyes iskolákban a 2020-2021-es tanévben.

A határozatok alapján

  • 12.610 oktatási intézmény az 1-es, vagyis zöld forgatókönyv szerint kezdi a tanévet: az óvodások és iskolások teljes létszámban jelen vannak a tanteremben, az egészségügyi óvintézkedések betartásával;
  • 4892 oktatási intézmény a 2-es, vagyis sárga forgatókönyvet alkalmazza: az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és tizenkettedikesek teljes létszámban jelen vannak, a többi osztály tanulói felváltva járnak iskolába, egy-két hetente cserélnek;
  • 238 oktatási intézmény a 3-as, vagyis piros módszer alapján fog tanítani: minden gyermek on-line vesz részt az órákon;
  • 7 oktatási intézmény kombinálja a 2-es és 3-as forgatókönyvet, vagy azért, mert az iskola felújítás alatt áll, vagy azért, mert egyes osztályokban egyedi egészségügyi helyzet áll fenn.
  • A minisztérium közleménye értelmében az iskolaigazgatóságok az Országos Közegészségügyi Intézet és a helyi közegészségügyi igazgatóságok járványügyi felmérése alapján készítették el javaslataikat.

    A járványügyi adatok szerint 2728 településen az utóbbi 14 nap során 1000 lakosból kevesebb, mint 1 személy fertőződött meg koronavírussal. 410 településen az ezer személyre jutó megfertőződések száma 1 és 3 között van, 43 településen ez az arány 3 fölötti.

    Az iskolák vezetőségeinek ezeket az adatokat kellett figyelembe venniük, amikor kidolgozták a tanévkezdési forgatókönyvet.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában