Biztonság

2021.05.14. 17:40

Találkozott a román védelmi miniszter az amerikai különleges műveleti erők európai parancsnokságának vezetőjével

Nicolae Ciucă román védelmi miniszter találkozott pénteken David H. Tabor vezérőrnaggyal, az Egyesült Államok Európai Különleges Műveleti Erők Parancsnokságának (SOCEUR) vezetőjével – tájékoztatat a védelmi minisztérium közleménye.

A dokumentum szerint olyan témák szerepeltek a napirenden, mint a fekete-tengeri térség biztonsági fejleményei, az afganisztáni kivonulás menetrendje és a különleges műveleti erők (SOF) területén való kétoldalú együttműködés.

Ciucă közölte: Románia „nagyra értékeli az Egyesült Államok folyamatos támogatását az Orosz Föderáció agresszív fellépéstől való elrettentésére irányuló erőfeszítésekhez, a fekete-tengeri térség stabilitásának biztosítása érdekében”.

Egy másik megvitatott téma az afganisztáni misszió volt, a NATO kül- és védelmi minisztereinek legutóbbi együttes ülésén elfogadott tervezett kivonulással összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában