Helikopter leszállópálya

2019.12.18. 12:07

Saját leszállópályája lesz jövőre a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba aláírta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára készülő helikopter leszállópálya tervezési és kivitelezési munkálatairól szóló szerződést a SC ABC Development Aviation SRL céggel, december 18-án. A beruházást saját költségvetéséből finanszírozza a megyei önkormányzat: a munkálat értéke 880 ezer lej. A cégnek tíz hónap áll rendelkezésre a kivitelezésre. A beruházás tartalmazza az építés engedélyeztetését, valamint a kórházi személyzet képzését is.

Borboly Csaba rámutatott, a leszállópálya megépítése egy újabb lépés, amely közelebb viszi a kórházat ahhoz, hogy regionális klinikaként tartsák számon. A leszállópálya nemcsak Hargita megye, de az egész térség számára fontos beruházás, amely jelentős mértékben hozzájárul majd bizonyos egészségügyi szolgáltatások minőségének javulásához.

A megvalósítás időbeni leosztása a következő: 30 nap tervezés, 90 nap kivitelezés, majd ezt követően történnek az engedélyeztetések. Amennyiben minden a tervek szerint, gördülékenyen halad, már ősztől leszállhat az első helikopter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában