Statisztika

2020.10.08. 16:53

Románia az első helyen áll az EU-ban a foglalkoztatott személyek elszegényedési kockázatát illetően

Románia az első helyen áll az Európai Unióban (EU) a foglalkoztatott személyek elszegényedési kockázatát illetően: míg 2019-ben a romániai munkavállalók 15,7%-a volt ebben a helyzetben, addig az uniós átlag 8,9% volt – derül ki a Friedrich-Ebert Alapítvány statisztikai adataiból, amelyeket a Társadalmi Közlöny (Monitorul Social) tett közzé.

„Bár a helyzet javult 2015 óta, továbbra is nálunk a legnagyobb azon munkavállalók aránya, akiket az elszegényedés fenyeget' – állítja az intézmény. 2015-ben ez az arány 18,8%-os volt.

Másrészt Románia Írország után a második helyen áll az Unióban a termelékenység növekedési ritmusát illetően, tekintve, hogy 2010-től ez idáig a növekedés 42,6%-os.

”Az az elv tehát, hogy a munka biztosítja a jólétedet, és eszerint a szegény emberek azoknak a sorából kerülnek ki, akik nem akarnak dolgozni, az európai országok közül Romániában a leghamisabb. Romániában ugyanis az elmúlt években jelentősen nőtt a munkavállalók termelékenysége„ – állítják a felmérés szerzői.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában