Hallgassa élőben!

Románia a legnagyobb költségvetési deficitet regisztráló tagállamok közé tartozott az első negyedévben

Agerpres

A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2021 első negyedében 7,4 százalékos volt a GDP-arányos államháztartási hiány az euróövezetben, 6,8 százalékos az Európai Unióban, Románia pedig a legnagyobb deficitet regisztráló tagállamok közé tartozik – derül ki az Eurostat csütörtökön közzétett adatsorából.

Az EU statisztikai hivatala szerint 2021. januárja és márciusa között a költségvetési hiány szintje továbbra is magas volt, bár 2020 utolsó negyedéhez viszonyítva csökkent. A mérséklődés a koronavírus-pandémia miatt korábban meghozott korlátozó intézkedések részleges feloldása miatt következhetett be, amely eredményeként a költségek alacsonyabb szinten mozogtak, míg a jövedelem stabil maradt, állapítja meg az Eurostat.

2021 első negyedében Dánia és Luxemburg kivételével minden egyes tagállam regisztrált költségvetési hiányt.

Az adatok szerint Málta regisztrálta a legmagasabb, 9,8 százalékos deficitet, majd Franciaország következik 9,3 százalékos GDP-arányos hiánnyal, Csehország 8,8, Litvánia 8,6, Magyarország 8,5 és Románia 8,3 százalékkal. Romániában az államháztartási hiány 2020 utolsó negyedében 10 százalékos, 2020 első negyedében pedig 7,5 százalékos volt.23 mágnes nyelt le egy hat éves gyerek, napokig hányt, majd meg kellett műteni
Egy hat éves gyerek az iskolában kapott mágnesekkel játszott, majd haza vitte őket, hogy a babájának nyakláncot készítsen belőle. Sussex-i otthonában azonban néhány nap alatt 23 mágnes nyelt le, ezzel életveszélybe sodorva magát.
Fellép hazánkban a metál zene négyszeres Grammy-díjas óriása
A zenekar eddig egyszer, másfél évtizede a Sziget Fesztiválon lépett fel hazánkban.
Orban: Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye
Bobic: Dárdain múlik, meddig lesz a Hertha vezetőedzője
A sportvezető szerint a magyar szakember egy stabil szezonban is a megfelelő ember a posztra.
Kedden tárgyalnak a képviselőházi elnöki tisztségről