Aktuálpolitika

2020.11.18. 14:55

Roman: A CCR ismét csatlakozott a PSD politikai játszmájához

Bírálta szerdán Florin Roman nemzeti liberális párti (PNL) képviselő az alkotmánybíróság (CCR) döntését, amellyel az elutasította alakulatának óvását Florin Iordache szociáldemokrata képviselőnek a Törvényhozási Tanács élére történő kinevezésével kapcsolatban.

„Az alkotmánybíróság ismét csatlakozott a PSD politikai játszmájához. A CCR jóváhagyását adta ahhoz, hogy a 13-as sürgősségi kormányrendelet szerzője, Florin Iordache a Törvényhozási Tanács élén maradjon” – írja Facebook-bejegyzésében Roman.

A képviselő szerint alakulata „szilárd érvekkel” támasztotta alá beadványában, hogy miért alkotmányellenes a Florin Iordache kinevezéséről szóló parlamenti határozat.

Roman ugyanakkor hozzátette, a december 6-i parlamenti választásokat követően a PNL megreformálja majd az alkotmánybíróságot, hogy többé ne hozhasson ehhez hasonló „politikai döntéseket”.

A politikus emlékeztetett, hogy pártbeli kollégája, Ovidiu Ioan Sitterli képviselő már benyújtott egy törvénytervezetet, amely többek között előírja, hogy az alkotmánybírák kizárólag a bírák soraiból kerülhetnek ki, illetve hogy egy jelölés elutasítható, amennyiben nem kíséri a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) véleményezése, vagy ha az negatív.

Borítóképünkön: Florin Roman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában