Koronavírus Romániában

2020.03.20. 11:17

Repülővel szállítják haza az Olaszországban idénymunkát végző román állampolgárokat

 Repülővel hozzák haza azokat a román állampolgárokat, akik idénymunkát végeztek Olaszországban, és megszűnt a foglalkoztatottságuk a bizonyos gazdasági ágazatokban történt leállások miatt – közölte az AGERPRES hírügynökséggel a román külügyminisztérium.

A tervek szerint az első járat Torinóból fog indulni szombaton. A közlemény szerint a külügyminisztérium és a szállításügyi minisztérium közösen keresi a megoldásokat a külföldön idénymunkát végző román állampolgárok hazaszállítására, hisz sokuk számára lehetetlenné vált a további ott-tartózkodás.

Az első csoportot március 21-én, szombaton utaztatnák haza egy charterjárattal. Az érintetteket idejében értesítik a részletekről – tette hozzá a szaktárca.

A külügyminisztérium ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak életbevágóan fontos ügyben utazzanak külföldre, illetve mielőbb térjenek haza külföldi utazásukról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában