Fizetés

2021.10.05. 07:33

Raluca Turcan: Elfogadta a kormány a 10 százalékos nettó minimálbér-emelést

Viceprim-ministrul Raluca Turcan participa la lansarea oficiala a programului guvernamental ''Initiativa pentru Valea Jiului'' care are ca scop dezvoltarea proiectelor si strategiilor pe termen lung, ca raspuns la provocarile sociale si de mediu cu care se confrunta aceste regiuni, la Palatul Victoria din Bucuresti, miercuri, 8 ianuarie 2020. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

A nettó minimálbér 10 százalékos, azaz 138 lejjel történő emeléséről döntött hétfői ülésén a kormány. Raluca Turcan munkaügyi miniszter a kabinet ülése után elmondta, a 2022. január 1-jétől esedékes emelés nyomán a bruttó minimálbér 250 lejjel, 2550 lejre nő, a nettó minimálbér pedig 138 lejjel lesz nagyobb. „10 százalékkal emeltük a nettó összeget, ez az elmúlt évek legnagyobb nettó béremelése, négyszerese a tavalyinak” – fogalmazott Turcan. A tárcavezető közlése szerint az intézkedés az összesen 5,6 millió alkalmazott 22,9 százalékát, azaz 1,2 millió személyt érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában