Koronavírus

2021.12.05. 16:52

Rafila: a jövő héten újabb járványügyi óvintézkedésekről dönt a kormány

A következő héten dönt a kormány a karácsonyi ünnepek előtt hatályba lépő pótlólagos járványügyi óvintézkedésekről – közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.

Forrás: Pixabay

Alexandru Rafila hangsúlyozta, az orrot és szájat védő maszk helyes használata a zsúfolt helyszíneken – például a szabadtéri rendezvényeken – a fertőzöttségi rátától függetlenül továbbra is kötelező lesz. Felhívta a figyelmet arra, hogy Romániában is megjelent a koronavírus omikron variánsa, és óvatosságra intette a lakosságot.

„Az alacsony fertőzöttségi ráta nem jelenti azt, hogy többé nem kell tiszteletben tartani a járványügyi szabályokat. Ellenkezőleg. A szabályok tiszteletben tartása segít alacsonyan tartani az incidenciát” – fogalmazott a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e majd utcai szilveszteri mulatságokat tartani, Rafila kijelentette: erről a későbbiekben dönt a kormány. Ugyanakkor azt ígérte: olyan szabályokat vezetnek majd be, amelyeket könnyű lesz tiszteletben tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában