parlamenti választások

2020.11.11. 15:57

Prioritás a személyazonosító igazolványok kiadása

A december 6-i parlamenti választásokon való részvétel feltételeinek biztosítása érdekében a Bihar Megyei Lakosság-nyilvántartó hivatal, illetve a 18 helyi lakosságnyilvántartó hivatal december 5-én és 6-án prioritásként kezeli a személyazonosító igazolványok kiadását.

December 5-én, szombaton 8–16 óra között és december 6-án, vasárnap 7–21 óra között elsőbbséget élveznek azok a személyazonosító igazolvány kibocsátását indítványozó kérelmek, amelyeket a igazolvány megrongálódása, elvesztése, ellopása, vagy megsemmisülése miatt nyújtanak be, vagy annak okán, hogy az okiratban szereplő fotó már nem tükrözi a tulajdonos jelenlegi arcvonásait.

Ugyanakkor a lakosságnyilvántartó hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a 2020. március 1-től lejárt személyazonosító igazolványok a sürgősségi/veszélyhelyzet ideje alatt, illetve ezek megszűnésétől számított kilencven napig megőrzik érvényességüket. További információkért fordulhatnak telefonon, avagy e-mailen keresztül a Bihar megyei vagy helyi lakosságnyilvántartó hivatalokhoz.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában