Aktuálpolitika

2020.11.10. 17:47

PNL: A PSD bebizonyította, hogy számára a populizmus fontosabb,mint a szakemberek véleménye

A zárt térben működő élelmiszerpiacok és vásárcsarnokok megnyitásáról szóló javaslattal a PSD bebizonyította, hogy számára a populizmus fontosabb, mint a szakemberek véleménye – írja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) keddi Facebook-bejegyzésében.

A liberálisok szerint az orvosok és a járványtanászok kérték, hogy „lépjenek közbe azokon a helyeken, ahol nem tartják be az egészségügyi szabályokat, és ahol nagy a fertőzésveszély”, márpedig – véleményük szerint – a zárt térben működő élelmiszerpiacok és vásárcsarnokok ezek közé a helyek közé tartoznak.

„Sajnos az eladók és a vásárlók nagy része nem hord maszkot abból a megfontolásból, hogy kültéren tartózkodnak, holott a csarnokokban zárt térben árulnak” – írják a bejegyzésben.

Hozzáteszik: a kormányfő azt kérte a polgármesterektől, hogy találjanak megoldásokat, hogy a helyi termelők el tudják adni portékájukat, ezt követően a legtöbb helyen a vásárcsarnok körüli teret használják piacként.

Emlékeztetnek: a vonatkozó rendelkezés 30 napig érvényes, azt követően újraértékelik a helyzetet.

Kifejtik: nem igaz, hogy bezárták a piacokat, „ahogyan azt a PSD propagandagépezete üvölti', mindössze arról van szó, hogy ”egyes standokat a csarnokból nyílt térbe költöztetnek„, ahogyan azt számos nyugat-európai országban is elrendelték, írja a bejegyzés, amely hosszasan sorolja azokat az akciókat, amellyekkel a PSD ”akadályozta a járványellenes küzdelmet„.

A képviselőház kedden hozott döntést arról, hogy a zárt térben működő élelmiszerpiacok és vásárcsarnokok a veszélyhelyzet ideje alatt is nyitva tarthatnak.

Az indítványt a kormány mezőgazdasági intézkedésekről szóló, 2019/78-as sürgősségi rendeletét jóváhagyó törvényhez nyújtotta be a Szociáldemokrata Párt (PSD), és a plénum 173 támogató, egy ellenszavazattal, 93 tartózkodás mellett elfogadta.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában