Vesztegetés

2020.02.14. 10:00

Őrizetbe vette a DNA Mircea Beuran orvost

Vesztegetés elfogadása miatt huszonnégy órára őrizetbe vette az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Mircea Beuran orvost.

Mircea Beuran soseste la sediul Politiei Capitalei, Vineri, 10 ianuarie 2019. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Fotó: Alexandru Dobre

A DNA közleménye szerint a tett elkövetésekor Mircea Beuran az egyetemi szenátus elnöke, a 10-es számú sebészeti osztály igazgatója, az általános sebészet diszciplína és doktori iskola vezetője, a bukaresti Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora volt. A nyomozók szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10.000 eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni. Beurant a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál. Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg.

Mircea Beuran esetleges 30 napos előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bukaresti törvényszék. Mircea Beuran a Floreasca kórház sebészeti osztályának vezetője volt, amikor egy páciens meggyulladt a műtőasztalon, és belehalt sérüléseibe. Beurant ezt követően menesztették tisztségéből.

A borítóképen: Mircea Beuran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában