Orban: Vószínűleg elhalasztjuk a gyermekpénz megduplázását előíró törvény hatályba lépését

Valószínűleg elhalasztják a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvény hatályba lépését, jelentette be Ludovic Orban kormányfő pénteken.

Agerpres
‘Az államelnök álláspontja természetes. Azt mondta, hogy szándékában áll kihirdetni a törvényt. Mi azonban abban a helyzetben vagyunk, hogy ha akarnánk se tudnánk növelni a gyermelnevelési pótlékot. A legnagyobb valószínűséggel a törvény hatályba lépésének az elhalasztását fogjuk választani megoldásként egészen addig, amíg lehetőségünk nem lesz az állami büdzsében elkülöníteni a szükséges pénzforrásokat, és azt nagyon jól tudják, hogy ezt csak költségvetés-kiigazításkor lehet megtenni, amelyet azonban csak július elseje után lehet eszközölni’ – állította Orban a Klaus Iohannis államfővel pénteken folytatott egyeztetést követően, amelyen ez a téma is napirenden volt.

A vakációs utalványok kiutalásáról való esetleges lemondásról, mint a gyerekpénz megduplázásának lehetséges megoldásáról a kormányfő leszögezte: ‘a költségvetést úgy építették fel, ahogyan az a büdzsétörvényben megjelenik’, és a költségvetés-kiigazításig nincs lehetőség máshonnan átutalni az összegeket a megemelt értékű pótlék kifizetésére, ‘a legkevésbé a vakációs utalványokra kiutalt büdzséból’.

Senkinek nem áll szándékában felszámolni a vakációs jegyeket, nyomatékosította még Orban.Bravúros győzelemmel rajtolt a magyar férfi kosárlabda-válogatott
A nemzeti csapat 77-75-re győzte le a címvédő szlovénokat.
Több százan vettek részt a Google elleni tüntetésen
Üzenjük együtt a Facebooknak és a Google-nek, hogy eddig, és ne tovább! – mondta Szarvas Szilveszter.
Mindössze 10 centis törpeszauruszra bukkantak Németországban
A 240 millió éves lelet bepillantást enged a dinoszauruszok kialakulása előtti időszakba is.
Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak
A pályaműveket március 30-ig lehet beadni.
„Olyan ember igyekszem lenni, akinek a lelki üdve a legfontosabb”
A Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök tiszteletére végzett esti dicséret keretében adják át február 21-én, pénteken A hit szolgálatában elnevezésű egyházmegyei érdemérmet. Idén Kosztandi Mihálynak ítélték oda az elismerést a micskei plébániáról, hűséges szolgálatáért, a hit melletti kiállásáért. Vele beszélgettünk.