Orban: Vószínűleg elhalasztjuk a gyermekpénz megduplázását előíró törvény hatályba lépését

Valószínűleg elhalasztják a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvény hatályba lépését, jelentette be Ludovic Orban kormányfő pénteken.

Agerpres
‘Az államelnök álláspontja természetes. Azt mondta, hogy szándékában áll kihirdetni a törvényt. Mi azonban abban a helyzetben vagyunk, hogy ha akarnánk se tudnánk növelni a gyermelnevelési pótlékot. A legnagyobb valószínűséggel a törvény hatályba lépésének az elhalasztását fogjuk választani megoldásként egészen addig, amíg lehetőségünk nem lesz az állami büdzsében elkülöníteni a szükséges pénzforrásokat, és azt nagyon jól tudják, hogy ezt csak költségvetés-kiigazításkor lehet megtenni, amelyet azonban csak július elseje után lehet eszközölni’ – állította Orban a Klaus Iohannis államfővel pénteken folytatott egyeztetést követően, amelyen ez a téma is napirenden volt.

A vakációs utalványok kiutalásáról való esetleges lemondásról, mint a gyerekpénz megduplázásának lehetséges megoldásáról a kormányfő leszögezte: ‘a költségvetést úgy építették fel, ahogyan az a büdzsétörvényben megjelenik’, és a költségvetés-kiigazításig nincs lehetőség máshonnan átutalni az összegeket a megemelt értékű pótlék kifizetésére, ‘a legkevésbé a vakációs utalványokra kiutalt büdzséból’.

Senkinek nem áll szándékában felszámolni a vakációs jegyeket, nyomatékosította még Orban.

Jár a kedvezmény
Orbán Viktor: a javaslatcsomag alapján kötelezővé válhat a migránsok befogadása
Magyarország nagyon szigorú annak tekintetében, hogy nem szeretne párhuzamos társadalmat, nyitott társadalmat vagy vegyes kultúrát.
A fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók
Az egyelőre elbírálás alatt álló új mechanizmus alkalmas lehet a koronavírus-fertőzés gátlására.
Beatles-relikviákból rendez árverést a Sotheby's
A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik.
Sárga és vörös viharriasztással érkezik az igazi ősz