Járványügy

2020.08.12. 13:49

Orban: Támogassanak, hogy meggyőzzük azokat akik bagatellizálják a koronavírus-járványt

Ludovic Orban miniszterelnök felkérte szerdán a parlamenti képviselőket, hogy támogassák a kormány arra irányuló erőfeszítéseit, hogy meggyőzzék az egészségügyi védőintézkedések betartásának szükségességéről azokat, akik 'bagatellizálják' a koronavírus-járványt.

A kormányfő hangsúlyozta a védőmaszk viselésének, a fizikai távolság betartásának és a higiéniai szabályoknak a fontosságát.

„Vannak olyan egyszerű szabályok, amelyek lehetővé teszik a normális életet, a munkavégzést, hogy rendesen eltöltsük a szabadságunkat, hogy a gazdasági tevékenység a legjobb körülmények között folyjon. A szabályok betartása alapvető fontosságú, ezért hazafiságukra és felelősségérzetükre apellálok (...), hogy támogassák a kormány arra irányuló erőfeszítéseit, hogy meggyőzzük az egészségügyi védőintézkedések betartásának szükségességéről azokat, akik bagatellizálják a koronavírus-járványt. Világos, hogy a koronavírus válogatás nélkül öl, nézzék meg a statisztikákat és látni fogják, hogy ez az álnok vírus nemcsak az időskorúak vagy társbetegségekkel küzdő személyek, hanem egészséges emberek halálát is okozza” – mondta Orban a parlament plenáris ülésén.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában