Elmélkedés

2020.12.01. 12:41

Orban szerint a nemzeti ünnep jó alkalom arra, hogy a történelmi egység példáin elmélkedjünk

Idén, amikor a koronavírus-járvány okán elrendelt megszorítások miatt nem kerülhet sor felvonulásokra, katonai parádékra, a nemzeti ünnep jó alkalom arra, hogy a történelmi egység példáin elmélkedjünk – fogalmazott december 1-jei üzenetében Ludovic Orban miniszterelnök.

Forrás: gov.ro

'Ma, amikor a világjárvány miatt arra kényszerülünk, hogy felvonulások, parádék és más, hagyománnyá vált események nélkül ünnepeljük a nemzeti ünnepet, jó alkalom nyílik arra, hogy elmélkedjünk, talán többet, mint az előző években, a történelmi egység példáin„ – mondta Orban.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a jelenlegi helyzet ”sorsunk egy újabb, döntő fontosságú pillanatának„ tekinthető, amelyet akkor lehet leküzdeni, ha ”kohézióról és társadalmi érettségről„ teszünk tanúbizonyságot.

'Csak egyesített erőfeszítéseinkkel lehet életeket megmenteni és legyőzni a vírust, csak a társadalom összes energiájának konvergenciája révén lehet a lehető leghamarabb visszatérni a normalitáshoz, majd új utat nyitni Románia modernizációja felé”- hangsúlyozta Orban.

A miniszterelnök azzal a meggyőződéssel zárja üzenetét, hogy Románia következő nemzeti ünnepe 'jó egészségben találja a románokat, és olyan ünnepet tarthatnak majd, amilyet illik'.

Borítóképen: Ludovic Orban/archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában