RMDSZ-kongresszus

2021.09.17. 14:49

Orban: Romániának stabil, egyértelmű parlamenti támogatással rendelkező kormányra van szüksége

Romániának stabil, egyértelmű parlamenti támogatással rendelkező kormányra van szüksége, amely biztosítja a többséget a kormányprogram valamennyi célkitűzésének megvalósításához és a reformok végrehajtásához – jelentette ki Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke az RMDSZ pénteken, Marosszentgyörgyön zajló kongresszusán.

Orban azt mondta felszólalásában, a kormánykoalíciót alkotó minden párt szervez kongresszust ebben az időszakban, azonban az RMDSZ „bölcsebb” volt a másik két alakulatnál, nem kötötte össze az eseményt tisztújítással, így kongresszusa nyugodt körülmények között zajlik. A PNL elnöke reményét fejezte ki, hogy a PNL és az USR PLUS kongresszusa után minél gyorsabban véget lehet majd vetni a mindenkire negatívan ható politikai válságnak.

Rámutatott, hogy a PNL kitart a közösen megtárgyalt kormányprogram végrehajtása mellett, és hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, hogy véget vessenek a politikai válságnak és újjáépítsék a kormánykoalíciót.

Kifejtette ugyanakkor, hogy a PNL mindig támogatta a romániai kisebbségeket.

'Mi úgy gondoljuk, hogy a kisebbségek gazdagítják Romániát, mindegyik kisebbségnek megvan a maga individualitása, specifikuma, és értéket visz a romániai társadalomba. Románia olyan ország, ahol folyamatosan törekedtünk a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására, kezdve az anyanyelv használatától az oktatási folyamatban, az anyanyelven való tanuláson át az anyanyelv használatáig a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban, a nemzeti kisebbségi szervezetek támogatásáig és azok parlamenti képviseletéig' – mondta még a liberális elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában