Sajtótájékoztató

2021.10.12. 14:35

Orban: Nem szavaznék bizalmat a második Cîţu-kormánynak

Premierul desemnat, Ludovic Orban, participa la audierea lui Marian Ionut Stoe, propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Ministerului Tineretului si Sportului, in comisia de specialitate a Parlamentului, miercuri, 30 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Nem szavazna bizalmat Florin Cîţunak, ha később az államfő ismét a jelenlegi ügyvivő miniszterelnököt kérné fel kormányalakításra – jelentette ki kedden Ludovic Orban.

A parlamentben tartott sajtótájékoztatóján a képviselőház elnöke kifejtette: nem tud támogatni egy olyan politikust, akinek a bizalmi indexe tíz százalék alá csökkent, és aki csak a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kialkudott szavazatokkal tudna parlamenti többséget szerezni. „Cîţu nem megoldás, nem képes parlamenti többséget maga mögé felsorakoztatni, ezt minden épeszű ember tudja” – jelentette ki.

Ludovic Orban elmondta, tárgyalni fog Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnökkel, de szerinte a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének a jó szándékai ellenére semmi esélye nincs megkapni a kormánya beiktatásához szükséges parlamenti szavazatokat.

A Nemzeti Liberális Párt volt elnöke beszámolt arról is, hogy egy ideje már nem hívják meg a PNL vezetőségének üléseire, és nem is áll szándékában részt venni, mert ez számára a nemzeti érdek elárulásával érne fel. Arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e kilépni a PNL-ből és új pártot létrehozni, Orban kijelentette: egyre kevésbé érzi a magáénak a liberálisok új vezetőinek döntéseit, de kilépni csak akkor fog, ha meggyőződött arról, semmi esély sincs már az általa jónak tartott irányba vinni az alakulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában