Óvintézkedés

2020.09.16. 12:13

Orban: Nem kell újabb korlátozásokat bevezetni, párbeszédre, tájékoztatásra van szükség

Nem kell újabb korlátozó intézkedéseket bevezetni a koronavírus-járvány miatt, ehelyett állandó párbeszédre és a lakosság folyamatos tájékoztatására van szükség – véli Ludovic Orban miniszterelnök.

Fotó: OCTAV GANEA

A kormányfő szerdán azt mondta, a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséig, illetve egy hatékony kezelés megtalálásáig „az egyetlen normális reakció” az emberek részéről megtanulni védekezni a vírus ellen.

„Nem hiszem, hogy újabb korlátozásokat kellene bevezetni, inkább állandó párbeszédre, tájékoztatásra, tanításra van szükség, hogy az emberek értsék meg, nekik kell megvédeniük magukat és a körülöttük élőket” – fogalmazott Orban egy szakkonferencián.

Hozzátette, az oltóanyag kifejlesztéséig az embereknek „el kell tűrniük” a maszkot, hozzá kell szokniuk a gyakori kézfertőtlenítéshez és a fizikai távolság betartásához.

Ludovic Orban kifejtette, noha senki nem születik nyakkendővel vagy tűsarkú cipőben, mégis ezekhez a kiegészítőkhöz is hozzászoknak az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában