Napirend

2021.09.08. 12:37

Orban ismét össze fogja hívni az összevont házbizottságot

Premierul desemnat, Ludovic Orban, participa la audierea lui Marian Ionut Stoe, propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Ministerului Tineretului si Sportului, in comisia de specialitate a Parlamentului, miercuri, 30 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Fotó: digi24.ro

A házelnököknek alkotmányos kötelességük összehívni a parlament két házának együttes ülését – szögezte le szerdán Ludovic Orban képviselőházi elnök, hozzátéve, ismét össze fogja hívni az összevont házbizottságot, hogy a testület megszabja a plenáris ülés napirendjét.

Orban leszögezte, a parlamenti ülés összehívásáról szóló határozatban a napirendi pontok nem szerepelnek, a házszabály értelmében ezek nem foglalhatók bele az összehívóba. Az ülés napirendjének megszabásához össze kell hívni az összevont házbizottságot – magyarázta, hozzátéve, mind a házszabályok, mind az alkotmány világosan rendelkezik a bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos eljárásokról.

Az alsóház elnöke azt is elmondta, a plénum ülésére akkor is sor kerül, ha a házbizottság ülése létszámhiány miatt ismét döntésképtelennek bizonyul, a plénum ugyanis szuverén és jogában áll szavazni a napirendről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában