Elnöki tisztség

2021.09.27. 14:21

FRISSÍTVE | Orban: Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye

Fotó: digi24.ro

FRISSÍTÉS

Arra a kérdésre, hogy megítélése szerint Cîţu mennyi ideig marad újonnan megszerzett tisztségében, Orban úgy felelt: „Nagyon keveset. Nem vagyok sem jövőkutató, sem látnok, hogy megmondjam, mennyi ideig.”

Ludovic Orban azt mondta, Cîţu korábbi támogatói közül is egyesek már a leváltásán dolgoznak. „Cîţu a sakktáblán csak egy gyalog volt, semmiképpen nem a királynő” – fogalmazott.


Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt volt elnöke hétfőn azt nyilatkozta: szégyellné, ha úgy kerülne el a PNL elnöki tisztségébe, ahogyan Florin Cîţu került. Szerinte Cîţu nem őrzi meg a miniszterelnöki székét, vagy ha igen, akkor csak a Szociáldemokrata Párt (PSD) „kegyelméből” maradhat kormányfő.

„Florin Cîţu egy valamit nem ért: (...) én szégyellném magam a helyében, ha úgy kerülnék a PNL élére, ahogy ő került. Florin Cîţu nem érti, hogy többé nem lesz miniszterelnök, vagy ha az marad, az csak a PSD kegyelméből fog megtörténni. Márpedig ha a PSD kegyelméből maradsz miniszterelnök, az azt jelenti, hogy csúfot űzöl a PNL-szimpatizánsokból” – fogalmazott Orban.

A volt pártelnök úgy vélekedett, hogy Florin Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában