Előzetesben

2021.03.02. 17:29

Oneşti-i kettős gyilkosság: Előzetes letartóztatásba helyeznék az agresszor feleségét

Előzetes letartóztatásba helyeznék annak a férfinak a feleségét, aki hétfő este túszul ejtett, majd meggyilkolt két munkást Oneşti-en – nyilatkozta kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) bűnügyi nyomozó részlegének (DIC) helyettes vezetője.

Forrás: mediafax.ro

Anton Cristian Gheorghe főbiztos szerint az asszony ugyanabban a tömbházban, egy emelettel fennebb tartózkodott, ahol az incidens történt, és folyamatosan biztatta férjét, hogy helyes, amit tesz. Az asszonyt előállították és szabadságtól való megfosztásban való bűnrészességgel gyanúsítják. Férjét, a kettős bűncselekmény elkövetőjét korábban már négyszer – 1987-ben, 1991-ben, 1992-ben és 2010-ben is – elítélték, legutóbb Olaszországban, alkohol vagy kábítószer hatása alatti vezetés miatt.

Hétfőn egy 68 éves férfi túszul ejtett két munkást egy oneşti-i lakásban, majd a 112-es telefonszámon közölte, hogy megöli őket. A helyszínre érkezett rendőrségi tárgyaló több órán keresztül próbálta elérni, hogy a férfi adja fel szándékait. Az ügyben az hozott kedvezőtlen fordulatot, hogy miután a rendőrségi tárgyalónak többórás munka nyomán sikerült úrrá lennie a helyzeten, az egyik túszul ejtett személy rátámadt az agresszorra, mire az több késszúrást mért áldozataira – közölte Anton Cristian Gheorghe. A rendőrség ezt követően rátörte az ajtót az agresszorra és lábon lőtte azt, ám a két munkás életét nem tudták megmenteni: egyikük a helyszínen meghalt, a másik a kórházban hunyt el. Az agresszort kórházba szállították.

A lakás, amelyben a gyilkosságok történtek, korábban az elkövető tulajdonában volt, ám egy kényszervégrehajtást követően a Chimcomplex nevű vállalaté lett. A cégtulajdonos szerint a lakás 2009 óta volt a vállalat tulajdonában, most akarták felújítani, a két munkás a cég villanyszerelője volt. Az ügyészek minősített emberölés gyanújával in rem eljárást indítottak. Az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) egy csapata a helyszínen vizsgálja a rendőrség közbeavatkozásának módját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában