Hallgassa élőben!

Oltean Csongor marad a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke

Újabb kétéves elnöki megbízást kapott Oltean Csongor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) küldöttgyűlésétől – közölte vasárnap az ernyőszervezet.

MTI

Az újraválasztott elnök programbeszédében azt nevezte a Miért feladatának, hogy felkészült, fiatal politikusokat adjon az erdélyi magyar közösségnek. „Az a dolgunk, hogy megtaláljuk a közös hangot mindenkivel, aki azért dolgozik, hogy jó legyen Erdélyben fiatalnak és magyarnak lenni. A közösségszervezés, az önkéntes munka, a táborok, a képzések, a Politikai Iskola, a fesztiválok is ezt a célt szolgálják. Nekünk az a dolgunk, hogy az erdélyi magyar fiatalokat összekössük és az érdekeiket képviseljük” – idézte az elnököt a szervezet közleménye.
Oltean Csongor maga is kitért a júniusi botlására, amikor ittas gépkocsivezetés miatt állították elő a rendőrök. Az eset nyomán azonnal lemondott az Ifjúsági és Sportminisztérium ifjúságért felelős államtitkári tisztségéről.
„Igen, hibáztam, vállaltam és vállalom a következményeit, nem bújok ki a felelősség alól. De megerősített a döntésemben a Miértben tevékenykedő kollégák kiállása, és megbizonyosodtam róla, hogy ennek a csapatnak az élén sok tennivalóm van még a következő két évben” – jelentette ki.
A Marosvásárhelyen tartott szombati küldöttgyűlés módosította a Miért alapszabályát, és egy olyan határozatot fogadott el, amely kiegészíti a szervezet programját. A határozat rögzíti, hogy a Miért részt kíván venni az RMDSZ családtámogatási programja kidolgozásában, és elsősorban a fiatalok munkavállalásával kapcsolatos és a fiatal családosok életét könnyebbé tevő javaslatokat kíván megfogalmazni.
A Miért a többi között azt is javasolta, hogy Romániában is vezessék be a többszintű érettségit, és hozzanak létre a kisvárosokban is inkubátorházakat, melyek segítik a fiatal vállalkozók indulását.Duplájára nőtt a felhasználókra jutó napi informatikai támadások száma
A zsarolóvírusos támadási forma korunk egyik legveszélyesebb kockázata – mondja a biztonsági szakértő.
Ételek, amelyek akár halálosak is lehetnek a kutyák számára
Vannak olyan ételek, amelyekről nem is gondolnánk, mennyire károsak lehetnek kedvencünk egészségére.
Egészségügyi minisztérium: újabb 5 Covid-beteget szállítanak Magyarországra
Újabb öt Covid-beteget szállítanak vasárnap Romániából Magyarországra – közölte az egészségügyi minisztérium.
Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat
A zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát.
Megkapta az ART minősítést az Elk.rtuk
Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján.