Kormányalakítás

2021.10.24. 20:04

Nicolae Ciucă hétfőn tárgyalni fog a kormányprogramról az USR képviselőivel

Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytat a kormányprogramról a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetőivel – adta hírül vasárnap este a Nemzeti Liberális Párt (PNL).

A tájékoztatás értelmében a kijelölt kormányfő vasárnap folytatta az egyeztetéseket a PNL és az RMDSZ szakértőivel a kormányprogram véglegesítése érdekében, hétfőn pedig az USR vezetőivel is tárgyalni fog.

A Nicolae Ciucă, valamint a PNL és az RMDSZ közötti egyeztetések már szombaton elkezdődtek, amikor a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójának képviselőivel is tárgyalt a miniszterelnök-jelölt.

Emellett szombaton délután a kijelölt kormányfő telefonbeszélgetést folytatott Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökkel is, akivel abban állapodtak meg, hogy a kormányprogram véglegesítése és a PSD által javasolt tíz intézkedés megvizsgálása után tovább tárgyalnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában