Nincs veszély

2020.02.13. 09:43

Nem fertőződött meg koronavírussal a Németországból hazalátogató asszisztens

Nem mutattak ki koronavírust annál a 25 éves fiatalembernél, akit a temesvári Victor Babeş járványkórház speciális osztályára utaltak be, miután koronavírusos betegeket gondozott Németországban.

Infúziót készülnek bekötni egy betegnek a kínai Santung tartományban fekvő Jinan megye egyik kórházában

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Featurechina

Virgil Musta, a kórház szóvivője közölte, hogy a bukaresti laboratóriumban végzett analízisek során nem találtak koronavírust a fiatal férfitől vett biológiai mintákban – írja az Agerpres.

A Németországban egészségügyi gondozóként dolgozó férfi koronavírussal fertőzött személyeket ápolt, majd február 7-én hazajött Romániába. Resicabányán meglátogatta szüleit, majd Szörényordasra (Gărâna) is elutazott, hogy találkozzon nővérével és sógorával. Kedden enyhe hűlési tünetek jelentkeztek a fiatalembernél: láz és száraz köhögés. A kórház különleges eseteket ellátó osztályára utalták be, biológiai mintát vettek tőle, amelyet elküldtek Bukarestbe, a Közegészségügyi Igazgatóság laboratóriumába. A koronavírus-gyanú nem igazolódott be.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában