Helyhatósági választások

2020.09.26. 17:29

Musta: A voksolás felelősségét társítani kell az óvintézkedések betartásának felelősségével

Virgil Musta szakorvos, a temesvári Victor Babeş Járványkórház osztályvezetője úgy véli, hogy a vasárnapi önkormányzati választásokon való részvétel állampolgári felelősség, de jelen körülmények között össze kell kötni a járványügyi intézkedések betartásának felelősségével.

„Javaslatom az, hogy menjenek el szavazni, mert mindannyiunknak aktívan részt kell vállalni, és minden, a közösségünket érintő dolog közvetlenül érint minden egyes személyt. Az állampolgári felelősséghez azonban jelen helyzetben társítani kell a járványügyi intézkedések betartásának felelősségét, főként ami a védőmaszk viselését, a fizikai távolság betartását és a kézmosást illeti. Ha az alábbi javaslatokat betartjuk, a választáson való részvétel nem jelent kockázatot” – mutat rá Virgil Musta Facebook-bejegyzésében.

A szakorvos többek között a védőmaszk helyes viselésére hívja fel a figyelmet, azt javasolja továbbá, hogy nyílt téren is tartsuk be a két méteres távolságot embertársainktól, ismerőseinktől, kerüljük a tömeget és az otthonról vitt golyóstollat használjuk aláírásra a szavazáskor, mellőzzük a kézfogást üdvözléskor. Az orvos szerint ugyanakkor szigorúan tartsuk be a hatóságok útmutatásait a szavazóhelyiségekben, érkeztünkor fertőtlenítsük kezünket, amikor személyazonosítás végett le kell vennünk néhány pillanatra maszkunkat, az oldalán levő gumiszalagot fogjuk meg, és ne érintsük meg arcunkat, a teremből való távozáskor ismét fertőtlenítsük a kezünket, vagy ha kesztyűt használunk, azt a teremből való távozáskor dobjuk el a kukába.

A jáványügyi szakértő nyomatékosítja, hogy semmi szükség pánikra, az egyensúly megtartása „a kulcs”.

Borítóképünkön: Virgil Musta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában