Ellenőrzések

2020.07.11. 15:37

Munkaügyi miniszter: Arra kérem a munkaügyi főfelügyelőket, maguk is vegyenek részt az ellenőrző akciókon

A feladataik iránti nagyobb fokú érdeklődést vár el Violeta Alexandru munkaügyi miniszter a területi munkaügyi felügyelőségek vezetőitől és vezető beosztású ellenőreitől, akiket ugyanakkor felszólított, hogy ők maguk is vegyenek részt az ellenőrző akciókon.

„Ha útban a munkahelyük felé azt észlelik például, hogy egy munkatelepen védőfelszerelés nélkül dolgoznak az emberek, szálljanak ki a drága autójukból és nézzék meg, mi történik” – üzente szombati sajtótájékoztatóján a munkaügyi felügyelőségek vezetőinek Violeta Alexandru. A tárcavezető kijelentette, bízik benne, hogy kérése meghallgatásra talál, ellenkező esetben „radikális döntésekre” kényszerül.

A miniszter azt is bejelentette, hogy ezután a munkaügyi felügyelőség országos vezetője, Mihai Ucă hetente legalább egyszer ismertetni fogja az ellenőrzések eredményeit. Alexandru leszögezte, a munkaügyi felügyelőségeknek központi szerepük lesz a bejelentett országos ellenőrző akciókban. Hozzátette, nem azt kéri a felügyelőktől, hogy előírt normát teljesítsenek, hanem hogy komolyan, felelősen dolgozzanak.

Rámutatott, azt szeretné, hogy az intézményvezetők is kísérjék el a felügyelőket az ellenőrzésekre, és „hagyjanak fel azzal a gyakorlattal, hogy telefonon értesítik az illető személyt a rá váró ellenőrzésről”.

A sajtótájékoztatón jelen volt az országos főfelügyelőség vezetője, Mihai Ucă is, aki elmondta, a szükségállapot kihirdetésétől kezdődően országszerte több mint 30 ezer bírságot róttak ki a munkaügyi felügyelők, összesen 45 millió lej értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában