Indítvány

2021.09.06. 12:20

„A törvényhozókat felhívják, hogy vonják vissza aláírásukat.”

Forrás: digi24.ro

Fotó: g4media.ro

Ionuţ Moşteanu, az USR PLUS szóvivője azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy Florin Cîţu csapatának tagjai telefonon keresték meg a bizalmatlansági indítvány aláíróit, és megpróbálták meggyőzni őket, hogy hagyjanak fel tervükkel.

„A törvényhozókat felhívják, hogy vonják vissza aláírásukat. A Florin Cîţu csapatának tagjai hívják őket, hogy vonják vissza aláírásukat, és mindenféléket ígérnek nekik” – jelentette ki Moşteanu, aki az USR PLUS képviselőházi frakcióvezetője is egyben.

A törvényhozó ugyanakkor azt állította, hogy a PSD többségi pártként megakadályozza a kisebbséget abban az alkotmányos jogában, hogy bizalmatlansági indítványt nyújthasson be.

„Csütörtökön Marcel Ciolacu úr úgy nyilatkozott, hogy a PSD 157 törvényhozója támogatni fogja az USR által benyújtott indítványt. Utána valami történt. Úgy tűnik, hogy péntektől kezdődően Marcel Ciolacu kapott egy parancsot, és a PSD-t Florin Cîţu utánfutójához kötötte, és három napja falaz neki a házbizottságban azzal, hogy nem biztosítja a kvórumot” – fogalmazott az USR PLUS alsóházi frakcióvezetője.

A bizalmatlansági indítványt támogató aláírások valódiságának megkérdőjelezésével kapcsolatban Ionuţ Moşteanu kijelentette, az csak „porhintés”.

Kifejtette, az aláírás hitelességét csak az aláíró vitathatja, és emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben, a világjárvány miatt többször elfogadták a törvényhozók beszkennelt aláírását különböző jogalkotási kezdeményezések esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában