Koronavírus Romániában

2020.03.10. 13:26

Megszavazhatják a tervezetet, amely lehetővé teszi a munkavállaló szülőknek, hogy otthon maradhassanak gyerekeikkel

A Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói csütörtökön sürgősségi eljárással meg fogják szavazni a törvénytervezetet, amely értelmében a munkavállaló szülő szabadságot vehet ki, hogy otthon maradhasson gyerekével, ha az iskolában kényszerszünet van, jelentette be kedden Marcel Ciolacu, az alakulat vezetője Facebook-bejegyzésében.

„A jogszabálytervezethez benyújtottunk egy módosító javaslatot is, amely előírja, hogy ezeket a szabadnapokat a cégektől beszedett adók és illetékek összegéből fizessék” – hangsúlyozza Ciolacu.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a PSD támogatni fog a parlamentben, illetve a szociáldemokraták által vezetett helyi közösségekben minden, a koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedést, azokat például, amelyeket Raed Arafat küldött a parlamentbe – írja az Agerpres.

Hozzáfűzte: az üzleti szférával együttműködve egy sor konkrét intézkedést fognak javasolni az esetleges koronavírus-járvány okozta gazdasági károk csökkentésére.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában