Hallgassa élőben!

Megalakult a Páciensek Biztonságáért Országos Tanács

Megalakult a Páciensek Biztonságáért Országos Tanács (CNSP) – jelentette be az országos egészségügyi minőségbiztosítási hatóság.

Agerpres

Az erről szóló rendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben.

A tanácsnak, amely nem rendelkezik jogi személyiséggel, konzultatív szerepe van, egy elnök és egy ügyvezető bizottság vezeti, amelyet a közgyűlés választ meg. A tanácsban tevékenykedők nem kapnak fizetést; derül ki az AGERPRES hírügynökségnek eljuttatott közleményből.

A tanács tagjai lesznek a tudományos társaságok, az orvosok szakmai szervezeteinek, a páciensek szervezetinek képviselői, valamint a Román Akadémia, az Orvosi Tudományok Akadémiájának tagjai és más szakemberek.

A CNSP fő célkitűzései a következők: a páciens biztonságát szavatoló elvek széles körű használata és gyakorlatba ültetése; a minőségbiztosítás kultúrájának fejlesztése az egészségügyi szolgáltatások terén mind a pácienseket, mind azok hozzátartozóit illetően.

A tanács javaslatokat tesz az egészségügyi szolgáltatás biztonságát növelő tevékenységek és projektek szervezésére; együttműködik a felsőoktatási intézményekkel, és más, egészségügyi képzést nyújtó intézményekkel annak érdekében, hogy a minőségbiztosításra és a páciensek biztonságának szavatolására vonatkozó nevelés megvalósulhasson.

A feladatai közé tartozik az is, hogy az orvosi gyakorlat protokollján és az eljárásokon módosítson a fent említettek megvalósulása érdekében.Végrehajtotta az első tesztrepülését egy pilóta nélküli vadászgép
A Boeing tesztpilóta felügyelete alatt repült, aki a földi irányítóközpontból vezérelte a gépet.
Oneşti-i kettős gyilkosság: Előzetes letartóztatásba helyeznék az agresszor feleségét
Előzetes letartóztatásba helyeznék annak a férfinak a feleségét, aki hétfő este túszul ejtett, majd meggyilkolt két munkást Oneşti-en – nyilatkozta kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) bűnügyi nyomozó részlegének (DIC) helyettes vezetője.
Két Bihar megyei település a vörös forgatókönyv alatt
A legutóbbi tájékoztatás óta 3950 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte több mint 33 ezer koronavírustesztet végeztek – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Bihar megyében 74 új esetet vettek nyilvántartásba a GCS 13 órás adatai szerint.
Megérkezett az első fekete gólya a Gemencbe
Az Afrikából érkezett gólya 7 óra 16 perckor foglalta el a fészket, ezután körülbelül fél óráig takarította azt, majd feltehetően élelem után repült.
Federer a miami tornát is kihagyja
A svájci klasszis a felépülésre koncentrál.