Medvegondok

2021.08.03. 17:16

Medvetetemre bukkantak korábbi támadások helyszínén

Fotó: Digi24

Elpusztult medvét találtak a Suceava és Hargita megye határvonalán húzódó erdős területen. Bizonyos információk szerint ez az a terület, ahol körülbelül tíz nappal ezelőtt egy juhász életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült medvetámadásban. A Hargita megyei rendőrség csapatot küldött ki a helyszínre.

A Suceava megyei Broşteni település környéki erdőgazdálkodási terület képviselői telefonon értesítették Maroshévíz rendőrségét, hogy egyik vadőrük medvetetemet talált a Hargita megyével határos erdős területen. A helyszínre rendőrségi munkacsoport szállt ki, és az állategészségügyi igazgatóságot is értesítették, tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az első információk szerint a nagyvad teteme azon terület közelében fekszik, ahol július 23-án a medve juhászokra támadt, egyet megölt, egyet pedig súlyosan megsebesített.

A PRO Tv híradója szerint a tetemet éppen azok a személyek találták meg, akik úton voltak, hogy levadásszák az állatot, mely feltehetőleg azonos a támadásokat okozóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában