Hallgassa élőben!

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása

Már jövő héten elkezdődhet a tanügyi alkalmazottak koronavírus elleni oltása, az ezzel kapcsolatos döntést hétfőn hozza meg a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) – közölte a tanügy-minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az oltásra való előjegyzéshez a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek mielőbb el kell küldeniük a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz azoknak a tanügyi dolgozóknak a listáját, akik a számukra létrehozott oltóközpontokban szeretnék megkapni az oltást. A listákon korcsoportok szerint – 55 éven aluliak és 55 éven felüliek – kell feltüntetni a neveket.

„A folyamat hozzávetőlegesen egy hétig tart majd, a tanügyi alkalmazottak elsőbbségi oltását biztosító oltóközpontok helyszínei már ismertek” – áll a minisztérium közleményében.

Ez idáig 42 ezer tanügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni oltást, közülük 21 ezren a második dózist is. Ebben a számban nincsenek benne azok az egyetemi tanárok, akik az egészségügyben is dolgoznak, és ebben a minőségükben kapták meg az oltást.

Eddig 128.817 tanügyi alkalmazott regisztrált az oltási platformon – derül még ki a szaktárca közleményéből.Réven tartott tisztújítást az RMDSZ
Egy új eljárással ritkábban lehet szükség biopsziára a mellrákszűréseknél
Akár 30 százalékkal csökkenthető a mellrák szűréséhez használt MRI-vizsgálatokat követő, esetenként szükségtelen biopsziák száma.
Borzalmas baleset – felrobbant egy családi ház
Szinte a földdel vált egyenlővé egy családi ház amely Mátranovákon robbant fel.
Kiállítás a várban
Standokon az új Várad