Koronavírus

2020.11.25. 08:32

Már 1992 egyetemi hallgató jelentkezett önkéntesnek

Kedden írták alá azoknak az önkéntes egyetemi hallgatóknak a szétosztására vonatkozó rendeleteket, akik elsőként jelentkeztek a koronavírusos betegekkel foglalkozó egészségügyi személyzetet segítő munkára – közölte kedd este az országos katasztrófavédelem (DSU).

Rear view of a mid adult female volunteer working in a free medical clinic. She is writing something in a notebook. Patients and doctors are in the background.

Fotó: Getty Images

Az intézmény a Facebookon tájékoztatott, hogy az országos rektori tanács, illetve az orvosi egyetemek vezetőségeinek segítségével hat nap alatt már 1992 egyetemi hallgató jelentkezett, hogy önkéntesként csatlakozzon a koronavírusos betegeket ellátó egészségügyi személyzethez. Közülük 720 számára már kijelölték a munkavégzés helyét, 25 megyébe osztották szét őket – teszi hozzá a DSU.

A közeljövőben további önkéntes egyetemi hallgatókat fognak kirendelni a covidos pácienseket kezelő kórházakhoz.

Ezt a nemrégiben elfogadott 197-es sürgősségi kormányrendelet teszi lehetővé, amely révén az egészségügyi ellátás bizonyos kitételein módosítottak a COVID-19 világjárvány megfékezése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában