Ipar

2019.12.12. 15:58

Magyarországon nőt, Romániában csökkent az éves ipari termelés

Októberben már a tizenkettedik egymást követő hónapban csökkent éves bázison az euróövezet ipari termelése – számolt be az Európai Unió statisztikai hivatala, és az Eurostat csütörtökön.

Az Európai Unióban éves bázison októberben a magyarországi ipari termelés nőtt a legnagyobb mértékben. Romániában csökkenést regisztráltak. Az előző évihez képest az euróövezetben 2,2 százalékkal csökkent októberben az ipari termelés, az Európai Unióban pedig 1,7 százalékkal volt alacsonyabb az Eurostat jelentései szerint. Szeptemberben az euróövezetben 1,8 százalék, az EU-ban 1,2 százalék volt az ipari termelés éves csökkenése. A piac a tényleges 2,2 százaléknál nagyobb, 2,3 százalékos csökkenést várt az euróövezeti ipari termelésben októberre.

A legnagyobb éves növekedést a magyarországi ipari termelés érte el októberben, az Eurostat adatai szerint 6,5 százalékosat. Írországban 5,9 százalékkal, Lengyelországban pedig 3,4 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben az egy évvel korábbihoz képest.

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában