Botrány

2020.06.01. 10:20

M: Ciolacu: Orbannak azonnal le kellett volna mondania, amint megjelent a szivaros fotója

 Ludovic Orban miniszterelnöknek azonnal le kellett volna mondania, amint megjelent az a fotó, amelyen whiskyvel és szivarral mulatnak a kormány épületében – állapította meg vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke, aki hozzátette: a kormányfő 'teljesen elvesztette hitelességét' a románok előtt.

Ha a Iohannis-féle 'normális Romániában' élnénk, akkor a ma esti téma az lenne, hogy ki lesz a következő miniszterelnök – hangoztatta május 31-én Ciolacu, hisz 'alapvető dolog', hogy nem dohányzol és nem iszol a miniszterelnöki irodában.

'Jelenleg Orbannak nincs semmilyen hitelessége a polgárok előtt. Két hónapig otthonukban tartottuk a románokat, aztán az ostobaság három napja következett jogszabályi vákuummal. Már akkor le kellett volna mondania, és most jött ez a fénykép. Elfogadhatatlan, hogy kormányfőként megkövetelsz valamit a románoktól, és te megszeged az összes szabályt. Kíváncsi vagyok, hogyan jelenik meg Ludovic Orban a következő sajtóértekezleten, maszkkal, sörösüveggel a kezében. A dolgok túllépték a nevetségesség határát„- érvelte a PSD vezetője.

Ciolacu megjegyezte: a rendőrség megbírságolta ugyan a képen látható öt személyt, de békén hagyta a másik hármat, akik még jelen voltak az irodában.

A fővárosi rendőrség bejelentette: összesen 18 ezer lejre bírságolták meg a kormány öt tagját, mert zárt nyilvános helyen nem viseltek maszkot és dohányoztak.

A kormány közölte: Ludovic Orban a ghişeul.ro platformon kifizette a maszkviselés elmulasztásáért és dohányzásért kiróható maximális 3000 lejes bírságot.

A sajtóban megjelent egy, a Victoria palotában készült fotó, amelyen Ludovic Orban kormányfő és Bogdan Aurescu külügyminiszter dohányzik, mellettük ülnek maszk nélkül Lucian Bode és Virgil Popescu miniszterek, valamint Raluca Turcan miniszterelnök-helyett, akinek van ugyan maszkja, de azt az álla alá tolva viseli. Az interneten terjedő információk szerint a fénykép Ludovic Orban születésnapján készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában