Nyugdíjemelés

2020.08.07. 16:48

M. Ciolacu: Elképesztő, hogy a miniszterelnök a gyerekeket és a nyugdíjasokat fenyegeti

Elképesztő, hogy egy olyan országban, ahol a pénzügyminiszter 'gazdasági robbanásról' beszél, a kormányfő a gyerekeket azzal fenyegeti, hogy nem ad gyermekpénzt, a nyugdíjasokat azzal, hogy nem folyósítja a nyugdíjat, az orvosokat és a tanárokat pedig azzal, hogy nem fizeti a béreket – nyilatkozta pénteken Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, face declaratii de presa la sfarsitul reuniunii Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat, luni, 23 decembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

Fotó: George Calin

'A nyugdíj nem könyöradomány' – ahogyan azt Orban kihívóan nevezi, mert azért a mostani idős emberek megdolgoztak – írja Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

A nyugdíjak emelését, valamint a gyermekpénz megduplázódását a parlament által megszavazott és az államfő által kihirdetett törvények biztosítják. ,,Ha abbahagynátok a lopást, ha rendesen kezelnétek a közpénzeket, ha valóban segítenétek az üzleti környezetet, akkor volna, amiből emelni a nyugdíjat és megduplázni a gyermekpénzt! De ti csak a saját zsebetekkel törődtetek. És a választásokkal... „- mondta a szociáldemokrata vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában