290 ezer bírság

2020.04.30. 17:15

M. Ciolacu: A kormány bevezette a koronavírus-adót

A kormány bevezette a „koronavírus-adót”: mindezidáig 290 ezer bírságot róttak ki, de csak 175 ezer koronavírustesztet végeztek el – jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

„A bírságok összege 570 millió lej! Pénzbírság halomba, a rendőrök kénye-kedve szerint. Egy dolog szankcionálni azokat, akik kockázatot jelentenek a vírus terjedése szempontjából, és más dolog kákán csomót keresni, hogy végrehajtsák az előre meghatározott büntetési tervet. Amikor 290 ezer bírságot szabsz ki, sokkal többet, mint ahány koronavírustesztet csináltál, és amikor a bírságok értéke meghaladja az orvosi személyzet védelmére elkülönített összegeket, ez azt jelenti, hogy a kormány egyáltalán nem végezte a dolgát, és a nyomást teljes egészében átirányította a polgárokra” – írta Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Vélemény szerint, amikor a bírságból származó jövedelem egy adott periódusra meghaladja a profitadóból származó bevételt, akkor 'rejtett adóról' beszélhetünk, amellyel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megpróbálja „bedugni azt a maga csinálta lyukat”, amit a költségvetésben a „katasztrofális gazdaságpolitika” okozott.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában