Koronavírus

2020.11.18. 20:17

Ludovic Orban abban reménykedik, hogy az oltás megállítja a járványt

Ludovic Orban miniszterelnök azt mondta a szerda esti kormányülés kezdetén: a COVID elleni oltás létezik, az engedélyeztetés utolsó szakaszában van, és megalapozott remény van a koronavírus-világjárvány megállítására.

1215061073

Fotó: kiattisakch

„Nekünk fel kell készülnünk, meg kell szerveznünk, hogy amint hozzáférünk az első kiutalt oltásadagokhoz, be tudjuk indítani a vakcinakampányt„ – mondta a kormányfő.

Orban elmondta, az európai megállapodás értelmében a tagállamok lakosságarányosan fogják megkapni az első vakcina-adagokat. Az oltások ugyanis nem egyszerre, hanem szakaszonként fognak megérkezni. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az államfő által összehívott munkacsoport döntése értelmében az oltási kampányt Valeriu Gheorghiţă ezredes, a központi katonai kórház járványügyi főorvosa fogja vezetni.

Valeriu Gheorghiţă, aki szintén jelen volt a kormányülésen, kijelentette, hogy a beoltás a legbiztosabb módja annak, hogy életünk mielőbb visszatérjen a normális kerékvágásba mind gazdasági, mind személyes síkon. Hozzátette: a beoltási stratégia már majdnem teljesen elkészült, és jövő hét elején nyilvánosságra hozzák azt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában