Bejelentés

2021.11.22. 12:52

Ludovic: A PNL jelenleg a PSD csatolmánya; kilépek az alakulatból

Ludovic Orban bejelentette hétfőn, hogy kilép a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), amely szerinte a szociáldemokrata vezetők „felmosórongyává vált”.

„A PNL jelen pillanatban a PSD csatolmánya. Iohannis és a PSD vezetősége ezt a történelmi pártot, amely a leggazdagabb történelemmel és hagyományokkal rendelkezik az Európai Unióban, a szociáldemokrata vezetők felmosórongyává tette. Rávették, hogy megszegjék a románoknak tett minden kötelezettségvállalásukat, hogy visszahozzanak a hatalomba egy mérgező pártot, amely ellen minden erőnkkel küzdöttünk, hogy eltávolítsuk a hatalomból” – fejtette ki a volt liberális elnök a PNL országos politikai bürójának hétfő reggeli ülése után.

Hozzátette, nagyon nehéz számára a döntés, de meg fogja tenni: kilép a PNL-ből, ellenzékbe vonul, hogy továbbra is őszintén, becsületesen, tisztelettel, odaadással képviselhesse mindazon román polgárokat, akik valóban hisznek Románia fejlesztési projektjében.

A politikus szerint a PNL jelenlegi vezetősége „zsákutcába vitte” a pártot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában