koronavírus

2021.10.21. 15:14

Lengyelországba szállítottak három koronavírusos beteget

Lengyelországba szállítottak csütörtökön három válságos állapotban levő koronavírusos beteget – közölte az egészségügyi minisztérium.

Mindhárom pácienst bukaresti kórházak sürgősségi osztályán kezelték eddig, intubálták őket, de állapotuk stabil, és intenzív terápiás ellátásra szorulnak.

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter megköszönte a segítséget a lengyel hatóságoknak, hangsúlyozva, folytatják az erőfeszítéseket a kórházak gyógyszerekkel való ellátása és a betegek megfelelő kezelésének érdekében, szükség esetén úgy, hogy külföldi kórházakba szállítják őket.

Klaus Iohannis államfő hétfőn távértekezleten vett részt az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, a Litván Köztársaság elnökével, valamint Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia miniszterelnökével az Európai Tanács csütörtökön kezdődő brüsszeli ülésének előkészítéseként. Az egyeztetésen az európai vezetők felajánlották támogatásukat Romániának – közölte a minisztérium.

A találkozót követően Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter hasonló megbeszélést folytatott lengyel hivatali kollégájával, Adam Niedzielskivel, aki arról biztosította, hogy megvizsgálja, milyen formában nyújthat segítséget országa Romániának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában