Gyereknap

2020.06.01. 10:52

L. Orban: Gyerekek – a legértékesebb ajándékok az egész társadalom számára

Ludovic Orban miniszterelnök úgy véli, hogy különös jelentéséggel bír az az idő, amelyet a szülők a gyermekekkel töltöttek a koronavírus-járvány idején, mivel a gyermekek nemcsak a családok, hanem a társadalom egésze számára is a „legértékesebb ajándékot” jelentik.

,,A szülő számára minden, a gyermekkel közösen eltöltött pillanat felbecsülhetetlen lehetőséget jelent arra, hogy megfigyeljék, hogyan nőnek és fejlődnek, hogy még közelebb kerüljenek hozzájuk, megértsék aggodalmaikat és törekvéseiket. A kicsik számára vannak olyan pillanatok, amelyek idővel felbecsülhetetlen emlékké válnak„- mutatott rá Orban a nemzetközi gyereknap alkalmából küldött üzenetében. A miniszterelnök hangsúlyozta azonban, hogy a gyermekeknek a társadalom támogatására is szükségük van.

,,Ahogyan azt szokták mondani, hogy a gyermek annak a családnak a tükre, amelyben nevelkedik, az mondhatjuk, hogy a mai gyermekgeneráció a román társadalom tükre. Jövőjüket meghatározó módon befolyásolják azok a döntések, amelyeket mindannyian szülőként, oktatóként vagy hatóságokként hozunk. Kormányzati szinten az a cél, hogy társadalmi kontextustól függetlenül támogassuk az oktatáshoz való diszkriminációmentes hozzáférést”- tette hozzá Ludovic Orban.

Rámutatott, hogy Romániában minden gyermeknek egyenlő eséllyel kell rendelkeznie, és azt ígérte: ,,életképes megoldásokat„ találnak fejlődésük érdekében. Ezek közé sorolta, hogy táblagépet biztosítanak a rászorulóknak és lehetőséget teremtenek a szülőknek, hogy felügyeljék gyerekeiket, ha az iskola járvány miatt szünetel.

,,Azt kívánom a gyerekeknek, hogy egészségben nőjenek fel, legyen boldog gyerekkoruk és teljesüljenek álmaik! Isten étessen benneteket, kedves gyerekek!”- zárul a miniszterelnök üzenete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában