Koronavírus Romániában

2020.03.15. 19:46

L. Orban: A kormány teljes kapacitását arra fordítja, hogy csökkentse a fertőzések lehetőségét

 A kormány beiktatása után visszanyert teljes kapacitását arra fordítja, hogy csökkentse a románok koronavírussal való fertőzésének lehetőségét – jelentette ki vasárnapi online sajtóértekezletén Ludovic Orban miniszterelnök.

„A beiktatási szavazással, amellyel a kormány visszanyerte minden jogkörét, lehetőségünk nyílik törvényerővel rendelkező normatív aktusok és sürgősségi rendeletek kiadására, és ezt a képességet ki fogjuk használni arra, hogy folytassuk a román állampolgárok COVID-19-el való fertőzésének minimalizálásához szükséges intézkedéseket” – hangoztatta Orban.

A miniszterelnök felelős hozzáállást kért az állampolgároktól és arra ösztönözte őket, hogy tartsák be a hatóságok által bevezetett intézkedéseket – adja hírül az Agerpres.

„Arra kérem, hogy tartsák be a szakemberek – a járványtanászok, az egészségügyi minisztérium képviselői – által tett összes ajánlást, amelyeket közérdekű információk útján továbbítanak. Nagyon fontos, hogy csökkentsük a többi polgár megfertőződésének kockázatát. Minden román állampolgár tartsa be a meghozott intézkedéseket: a karantént, az otthoni elkülönítést. Igyekezzenk betartani az ajánlásokat, hogy ne fertőződjenek meg, vagy ne fertőzzenek meg másokat, ha önök esetleg már fertőzöttek”- mondta Orban.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában