Támogatás

2020.09.22. 13:37

Közvitára bocsátották a háztartási gépek 2020-as roncsprogramjának útmutatóját

 Közvitára bocsátotta hétfőn a környezetvédelmi minisztérium a háztartási gépek 2020-as roncsprogramjának útmutatóját – jelentette be Bákóban Costel Alexe tárcavezető.

A miniszter szerint idén 40 millió lejes költségvetése lesz a programnak, amelynek lényege, hogy régi típusú háztartási eszközeit energiatakarékosakra cserélje a lakosság. Becsléseik szerint 100 ezer utalványt osztanak majd ki a beszolgáltatott régi gépekért cserében.

Ebben az évben hétféle háztartási gép vásárlását támogatják a program keretében: 400 lejes vouchereket adnak mosogatógép, légkondicionáló berendezés, hűtőszekrény, fagyasztóláda, televízió és ruhaszárító gép vásárlására, továbbá 300 lej értékű utalványt mosógép és 200 lej értékű vouchert porszívó vásárlására.

Az érdeklődők a www.amf.ro weboldalon iratkozhatnak fel a programra, kapnak egy regisztrációs számot, és azzal kell majd jelentkezniük az akkreditált üzletekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában