Oktatás

2021.02.11. 15:01

Körültekintésre kéri az osztálytermi oktatásban részesülő tanulók szüleit az oktatási miniszter

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter felhívást intézett az iskolás gyerekek szüleihez, arra kérve őket, hogy figyeljenek oda jobban gyermekük egészségi állapotára. A miniszter azt követően tette közzé felhívását, hogy a fővárosban több tanulóról is kiderült alig néhány nappal az osztálytermi oktatás újbóli megkezdése után, hogy koronavírussal fertőzött.

Cîmpeanu egy konferencián szólalt fel csütörtökön, és úgy vélekedett, hogy felelőtlenségre utal a koronavírusos esetek megjelenése az iskolákban, ugyanis az osztálytermi oktatás csak néhány napja vette kezdetét, a fertőződés tehát nyilvánvalóan korábban megtörtént. A miniszter emlékeztetett, hogy – noha az iskoláskorúak körében nagyon kicsi a súlyos megbetegedések aránya – a tanulók könnyen átadhatják a vírust olyan családtagjaiknak is, akik a veszélyeztetett kategóriához tartoznak.

Csütörtökön a fővárosi negyedik kerületi polgármesteri hivatal közölte, hogy négy különböző iskolából négy koronavírusos megbetegedést jelentettek: egy elsős, egy harmadikos és egy negyedikes gyerekről, illetve egy tanárról van szó.

A bukaresti tanfelügyelőség ugyanakkor közölte, hogy egy hatodik kerületi iskola egyik diákjánál is koronavírust diagnosztizáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában